Росія провела експеримент по боротьбі з БПЛА

13:41 28.01.2021

У Росії проведено військово-технічний експеримент із застосуванням нових способів протидії безпілотникам.

Про це повідомляє Український мілітарний портал з посиланням на пресцентр Міністерства оборони Росії.

«Метою проведення експерименту було визначення оптимального складу сил і засобів угруповання для досягнення найбільшої ефективності в боротьбі з безпілотними літальними апаратами», – розповідають військові Росії.

Експеримент проводився військами Центрального військового округу (ЦВО) Росії на полігоні в Челябінській області.

Як повідомлено, підрозділи протиповітряної оборони (ППО), радіоелектронної боротьби (РЕБ), радіорозвідки та аерозольної протидії, вперше діяли спільно в складі зведеної тактичної групи.

В ході практичних дій було відпрацьовано три тактичних епізодів.

У першому епізоді розрахунки комплексів радіорозвідки виявили частоти управління безпілотних літальних апаратів, які готують до зльоту, і передали дані на командний пункт.

Потім фахівці РЕБ провели придушення каналів зв’язку і навігації, запобігши зліт дронів.

У другому епізоді діючі в повітрі безпілотники були виявлені та умовно знищені розрахунками зенітних ракетних комплексів «Тор-М1».

Роль повітряного противника виконували безпілотні літальні апарати російського виробництва «Тахион», «Застава», «Орлан-10» та «Элерон-3».

Координати виявлених цілей були передані розрахунками бойових машин «Тор-М1», умовно знищили цілі, які діяли на малих і гранично малих висотах.

На завершальному етапі навчання розрахунки аерозольної протидії приховали район і засоби ППО в видимому та інфрачервоному діапазонах, застосувавши термодимові апаратуру ТДА-3.

На навчаннях були задіяні екіпажі станцій придушення РЕБ «Поле-21», «Житель», «Свет-КУ», розрахунки термодимові машин «ТДА-3».

Також було задіяно радіолокаційні станції П-19 «Дунай», «Ниобий», зенітні ракетні комплекси «Тор-М1».

Додатково брали участь засоби радіорозвідки, понад 500 військовослужбовців і близько 50 од. військової техніки, повідомляє пресслужба Центрального військового округу.

Нагадаємо, у грудні 2020 року стало відомо, що російський безпілотний літальний апарат «Орион» вперше провів пуски малогабаритних керованих ракет.

Ще на цю тему