Ткаченко попросив посольство Британії нагадати ВВС, що Крим – український

18:01 26.01.2021

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко звернувся з офіційним листом до посла Великої Британії в Україні Мелінди Сіммонс щодо віднесення британським мовником ВВС міст окупованого Криму до територій Росії.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт МКІП.

«МКІП звертається до Посольства Великої Британії в Україні відреагувати на дану ситуацію та отримати роз’яснення від головної штаб-квартири Бі-Бі-Сі у Лондоні. Адже країна підтримує територіальну цілісність України, зокрема у частині тимчасово окупованого Кримського півострова», – зазначили у відомстві.

Ткаченко переконаний, що міжнародні санкції проти російської влади мають бути встановлені найближчим часом. «Але для цього потрібні рішучі дії не лише від керівництва держав, а ще й дотримання інформаційної безпеки, зокрема, міжнародними інформаційними агенціями», – додав урядовець.

Як повідомлялося, у Росії в суботу, 23 січня, відбулися акції на підтримку опозиційного політика Олексія Навального та інших політв'язнів. Російська служба Бі-Бі-Сі вночі 24 січня вказала у Фейсбуці, що масові заходи відбулися в 122 містах РФ та 78 містах за межами цієї країни. При цьому окуповані українські міста Севастополь та Сімферополь у цьому списку фігурують як російські, а внизу цього списку міститься позначка, що «Росія анексувала Крим і Севастополь у 2014 році».

17 січня Навальний був затриманий у зоні паспортного контролю міжнародного московського аеропорту «Шереметьєво». Він повертався в РФ з Німеччини, де проходив лікування після отруєння речовиною групи «Новічок» наприкінці серпня минулого року в РФ.

Ще на цю тему