Путін: учасники протестів — терористи, бо ховаються за жінками й дітьми. Але ж так, казав він, мали діяти військові РФ

12:41 26.01.2021

Російський президент Володимир Путін прокоментував масштабні акції протесту «Свободу Навальному», що відбулися 23 січня в низці російських міст і за межами РФ. Він порівняв учасників акції з «терористами».

«Не можна виштовхувати вперед неповнолітніх. Адже так терористи вчиняють, коли попереду себе женуть жінок і дітей. Ось тут трішечки ніби фокус зміщується, але по суті це те саме», — заявив Путін під час онлайн-зустрічі зі студентами, цитує його «Новая газета».

Ми, можливо, і не звернули б уваги на це, якби у 2014 році російський президент практично такими ж словами не розповідав про ймовірні дії російських військових на сході України.

«Якщо ми побачимо, що це [беззаконня] відбувається у східних регіонах [України], люди попросять нас про допомогу, то ми можемо використовувати всі можливі засоби для захисту цих громадян. І нехай спробує хтось серед військовослужбовців стріляти у своїх людей, за якими ми будемо стояти ззаду. Не спереду, а ззаду. Нехай вони спробують стріляти в жінок і дітей», — ось що сказав Путін у березні 2014 року під час зустрічі із журналістами.

Ще на цю тему