Бекіров, Яніков та Сулейманов залишаються в умовах нелюдського утримання — суд відхилив скаргу захисту

16:40 22.01.2021

Російський суд відмовив в апеляційних скаргах адвокатів на продовження арешту трьом фігурантам другої сімферопольської групи у «справі про тероризм».

Акіма Бекірова, Асана Янікова та Екендера Сулейманова окупанти незаконно вивезли до СІЗО у Росії. Зважаючи на це, їхнім захисникам довелося представляти інтереси підсудних за допомогою відеозв’язку з Сімферополя. Більше — у випуску новин «ZAMAN» інформаційної служби телеканалу ATR.

Нагадаємо, внаслідок облави ФСБ на кримських татар у Криму 27 березня були затримані 20 осіб за підозрою у «причетності до терористичної організації». 28 березня стало відомо про затримання в Ростові-на-Дону ще трьох кримських татар, в чиїх будинках на півострові окупанти напередодні провели обшуки. Пізніше «Київський райсуд» Сімферополя заарештував усіх 23 кримських татар. Багатьох політв'язнів етапували в РФ. Ще одного політв’язня Раїма Айвазова затримали під час перетину російського кордону на КПВВ «Каланчак». 18 квітня 2019 року «Київський районний суд» Сімферополя обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Також 10 червня 2019 року у селищі Строганівка під Сімферополем було затримано Ескендера Сулейманова, брата політв'язня Руслана Сулейманова, заарештованого під час масових обшуків 27 березня 2019 року. Таким чином, друга сімферопольська група «справи про тероризм» становила 25 осіб.

Ще на цю тему