Влада Алушти почала пошук нових підземних джерел постачання води / Фото

10:40 22.01.2021

Окупаційна влада Алушти шукає підземні джерела, які ще не задіяні для водопостачання міста. Це питання обговорювалося на засіданні Громадської ради 21 січня.

«На сьогодні опрацьовуються паспорти всіх каптажів і тих джерел, які зараз не задіяні повною мірою. Джерела, які дають технічну воду, можна направити на потреби таких підприємств, як автомийки, а також на полив рослин і миття вулиць», – сказала голова адміністрації Алушти Галина Огнєва, пише Крим.Реалії.

За її словами, у влади є ще низка екстрених заходів, які можна застосувати для забезпечення міста водою.

«Прокладання труб і облаштування каналів для стоку води у водосховище з гірських річок і джерел – такі екстрені заходи можна вжити для збільшення обм'єму води. Звичайно, для цього необхідне фінансування, тому вирішувати питання необхідно на республіканському рівні», – вважає Огнєва.

За словами в.о. директора Алуштинського філії ГУП «Вода Криму» Тамари Паніної, об'єм Ізобільненського водосховища, що постачає місто, становить 2 млн 692 тис. кубічних метрів.

«Середній приток зараз становить 10 тис. м куб. – це не покриває видаткову частину, спрацювання водосховища йде на спад», – зазначила Паніна.

При цьому влада Алушти запевняє, що в місті поки не запроваджуватимуть денне обмеження подачі води.

В Алушті ще у вересні минулого року почали відключати водопостачання вночі через посуху.

Ізобільненське водосховище, що забезпечує водою Алушту, 25 жовтня 2020 рік. Фото з сайту Крим.Реалії

Ще на цю тему