«Не бачу перспектив пом’якшення політики США щодо Криму за Байдена» – Волкер

09:41 21.01.2021

Політика Сполучених Штатів щодо окупації Росією Криму навряд чи зміниться за президентства Джо Байдена, заявив колишній спеціальний посланник США в Україні Курт Волкер.

Про це він розповів в інтерв’ю Радіо Свобода.

Волкер зазначив, що до нової адміністрації входять люди, які «аргументують, що треба співпрацювати з Росією, що треба почати ці відносини наново», однак висловив сподівання, що цього не станеться.

«Я сподіваюся, що цього не станеться. Так було з кожним із чотирьох останніх президентів. Адже зробити новий початок відносин із Путіним означає, що він зможе продовжити свою агресивну поведінку щодо України, щодо інших, щодо Заходу. Тож за цим варто стежити. Я думаю, Україна в співпраці з адміністрацією Байдена повинна провести тут червону лінію», – сказав Волкер.

«Я не бачу ніяких перспектив, щоб адміністрація Байдена пішла на м’якшу політику стосовно Криму, ніж була політика адміністрації Трампа. Вона полягає в тому, що немає жодної легітимності в тому, що Росія захопила територію і претендує на те, що анексувала її. І я не бачу ніяких змін щодо адміністрації Байдена в цьому. А це також означає, що залишаться й санкції США через захоплення Росією Криму, і це допоможе зберегти й європейські санкції», – підсумував він.

З середини 2020 року на шпальтах американської преси триває дискусія про «перезавантаження» відносин з Росією, в якій беруть участь провідні аналітики, колишні законодавці та урядовці. Частина оглядачів закликає Білий дім відмовитися від жорсткої політики санкцій щодо Росії, які запровадили після окупації Криму і частини Донбасу.

20 січня Джо Байден склав присягу як 46-й президент Сполучених Штатів.

Ще на цю тему