В окупованому Криму українців примусово щеплюють невідомою вакциною – Кориневич

09:01 21.01.2021

В окупованому Росією Криму проводиться примусова вакцинація українських громадян невідомою вакциною.

Про це сказав постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич в ході спільних комітетські слухання на тему: «Зовнішньополітичні аспекти деокупації АР Крим та міста Севастополь: парламентський вимір», повідомляє УНІАН.

«Ми маємо факти, по суті, примусової вакцинації наших громадян невідомо чим, невідомо якою вакциною, невідомо якої якості», – заявив Кориневич.

За його словами, ситуація з правами людини в Криму погіршується ще більше. «Так звана російська окупаційна влада показала себе абсолютно нездатною забезпечити належний санітарно-гігієнічний стан в Криму - це і відсутність належної кількості госпітальних ліжок, це і відмова в госпіталізації громадян, це і переміщення хворих на COVID-19 з шпиталів до санаторіїв, де їм не надається відповідна медична допомога», – додав Кориневич.

Він зазначив, що українські громадяни в Криму не мають можливості за власним бажанням зробити тест, а очікування карети швидкої допомоги може тривати до 24 годин. «Був випадок, коли помер кримчанин, якого швидка відмовилася госпіталізувати», – додав Кориневич

Він також наголосив, що на це необхідно звертати увагу міжнародних партнерів.

 

Ще на цю тему