В ОБСЄ ще не визначилися з форматом підтримки «Кримської платформи» – Лінде

08:41 21.01.2021

Нова керівниця ОБСЄ, міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде, зазначила, що в організації ще не вирішили, якою буде підтримка ініційованої Україною «Кримської платформи».

Про це вона сказала в інтерв'ю Європейській правді.

«Зараз ми хочемо отримати більше інформації про цю ініціативу. Сьогодні дещо вже дізналася, але ми ще не ухвалили рішення, як і яким чином ми будемо підтримувати цю ініціативу. Втім, вона, безумовно, важлива, адже анексія була незаконною», – зазначила Лінде.

На її думку, головне для України зараз – зібрати широку підтримку цієї платформи.

«Ми вважаємо АР Крим і Севастополь частинами України. І Росія не має права вето щодо таких дискусій. Тому що це – частина європейської безпеки, і це питання принципів, навколо яких сформована ОБСЄ», – підкреслила Лінде.

Напередодні Лінде повідомила, що ОБСЄ посилила присутність на Херсонщині через Крим.

Заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква повідомив, що міжнародний саміт щодо «Кримської платформі» в Україні відбудеться 23 серпня 2021 року.

Перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джеппар в ефірі Радіо Крим.Реалії розповіла, що за підсумками саміту «Кримської платформи» з деокупації півострова, буде ухвалена відповідна декларація.

Речниця МЗС Росії Марія Захарова зазначила раніше, що російська сторона готова брати участь в ініційованій Україною «Кримській платформі», якщо на цьому майданчику обговорюватимуть проблеми півострова – від водопостачання до транспортного сполучення.

Ще на цю тему