Перша німецька компанія вийшла з проекту «Північний потік-2»

10:20 20.01.2021

В Німеччині через санкції США від участі в будівництві газопроводу «Північний потік-2» відмовився концерн Bilfinger. Це перша німецька компанія, яка вийшла з проекту.

Про це повідомляє видання Bild з посиланням на листи компанії уряду США, в яких вона повідомила, що буде дотримуватися положень «Закону про захист європейської енергетичної безпеки», пише Апостроф.

Причиною виходу концерну Bilfinger з проекту «Північний потік - 2» є побоювання потрапляння під санкції США, які можуть бути застосовані проти концерну з початку лютого.

Концерн Bilfinger SE спеціалізується на цивільному та промисловому будівництві, проектуванні та наданні будівельних послуг. Компанія підписала кілька контрактів «на розробку, поставку та введення в експлуатацію автоматизованих систем управління і систем безпеки при експлуатації трубопроводу» загальною вартістю 15 млн євро.

Додамо, що від участі в проекті раніше відмовилися норвезька компанія DNV GL і датська Ramboll. ЗМІ також повідомляли про бажання швейцарської страхової компанії Zurich Insurance також вийти з проекту.

Ще на цю тему