У Кремлі заявили про намір добудувати «Північний потік-2» попри санкції США

16:41 19.01.2021

Кремль заявив, що стежить за діями США, спрямованими на згортання проєкту «Північний потік-2», і підтверджує намір завершити цей проект.

Про це журналістам у вівторок заявив речник Кремля Дмітрій Пєсков, повідомляє Європейська правда з посиланням на російське агентство Интерфакс.

Пєсков заявив, що «Північний потік-2» продовжує стикатися з «грубим, незаконним тиском з боку США», чиї дії спрямовані на введення «незаконних з точки зору міжнародного права обмежень щодо економічних операторів, які мають відношення до цього проєкту».

«Ми шкодуємо в зв'язку з цим, ми дуже уважно відстежуємо ситуацію, аналізуємо її», – заявив він.

Разом з тим Пєсков підкреслив, що в Москві мають намір «продовжити послідовну роботу з фіналізації цього проекту».

Нагадаємо, у вівторок 19 січня стало відомо, що «Газпром» вперше визнав існування ризиків зупинки чи згортання проєкту газопроводу «Північний потік-2». 

Міністерство економіки Німеччини у понеділок підтвердило, що США повідомили Берлін про наміри ввести санкції щодо російського трубоукладача «Фортуна», який будує газопровід «Північний потік-2». 

Німецьке ділове видання Handelsblatt раніше повідомило, що санкції США наберуть чинності у вівторок в рамках Закону про протидію американським противникам шляхом санкцій (CAATSA).

У понеділок Німеччина призупинила дозвіл на добудову «Північного потоку-2» після скарги екологів.

Ще на цю тему