Ердоган вважає, що вступ Туреччини у ЄС «ліквідує пробіл після Brexit»

10:20 13.01.2021

Вступ Туреччини до Європейського союзу допоміг б ліквідувати прогалину, що утворилася після виходу Сполученого Королівства зі складу співтовариства (Brexit).

Таку думку висловив у вівторок президент Туреччини Тайіп Ердоган в ході виступу в Анкарі перед послами країн ЄС, пише УНН з посиланням на місцевий телеканал NTV.

«Прийняття Туреччини в ЄС було б онтологічним вибором для союзу, це б допомогло ліквідувати прогалину, яка залишилася після Brexit», — вважає Ердоган.

Крім того, за словами турецького президента, «Східне Середземномор’я має перестати бути ареною конкуренції або протистояння». «Необхідно налагодити співпрацю, яка буде відповідати інтересам всіх сторін у регіоні», — підкреслив він, висловивши також сподівання, що «зондувальні переговори з Грецією в січні ознаменують нову еру» у відносинах між Анкарою і Афінами.

В останні місяці в Туреччині посилилася риторика про те, що республіка бачить себе частиною Європейського союзу. У листопаді Ердоган закликав ЄС дотриматися обіцянки, в тому числі в питанні повноцінного членства республіки в співтоваристві. Він також заявив, що Туреччина сповнена рішучості до євроінтеграції і прагне будувати своє майбутнє з Європою.

Ще на цю тему