«Влада» з'ясувала, що опріснення води в Криму поза законом

11:45 12.01.2021

Російські плани з будівництва опріснювальних станцій в окупованій Ялті зіштовхнулися з «юридичними» проблемами.

Про це повідомляє QHA з посиланням на ТАСС.

Окупанти не можуть підготувати документацію для будівництва опріснювальних установок, оскільки законодавство Росії не дозволяє постачання такої води.

«Наші юристи, займаючись документами з підготовки встановлення заводу з опріснення, виявили той факт, що сьогодні, на жаль, в РФ не розроблені нормативні документи, які дозволяли б на законодавчому рівні використовувати опріснену воду», — повідомила російська «глава адміністрації» Ялти Яніна Павленко.

За її словами, продовжується пошук майданчика для установки опріснювача. Однак «чиновники» побоюються того, що постачання опрісненої води може бути нелегальним.

«Через посуху і обміління водоймищ у Сімферополі та його передмістях, а також в Ялті питна вода подається по годинах вранці та ввечері. Після новорічних свят на графіки подачі води переходить Алушта. У Севастополі ввели режим підвищеної готовності», — додала Павленко.

Нагадаємо, «глава» окупованого Криму Сергій Аксьонов заявив, що організації для будівництва на півострові опріснювача морської води вже визначені, але відмовився називати підрядників, пояснивши це режимом санкцій.

17 грудня президент Росії Володимир Путін під час своєї підсумкової пресконференції заявив, що треба добувати воду з-під Азовського моря для потреб окупованого Криму.

Як повідомлялося раніше, окупанти Криму обіцяли почати опріснення води лише за 2,5 роки.

Ще на цю тему