Спецпризначенці ВСП ЗСУ тестують нове спорядження / Фото

11:40 30.12.2020

Військові правоохоронці обирають найкращі зразки форми, шоломів, взуття та інших елементів спорядження.

Відзначається, що випробування нових зразків форми та спорядження проходить у в Центрі спеціального призначення протидії диверсіям і терористичним актам Військової служби правопорядку у ЗСУ, пише defence-ua.

За рік тестів спецпризначенці перевірили комплект бойового спорядження, тактичні рукавички та літнє взуття. На сьогодні проходять випробування бойових шоломів та польової форми.

«Кожен військовослужбовець отримує кілька комплектів форми й бойових шоломів різних виробників та має змогу перевірити їх під час бойової підготовки, занять, змагань та в повсякденному використанні. Також відбувається порівняння сучасних зразків з попередніми та між собою», – повідомив командир військової частини підполковник Богдан Столярчук.

«Кожен військовий обирає той варіант спорядження, який йому підходить найбільше. Також є можливість обґрунтувати, чому та які недоліки він бачить у таких зразках», – додав він.

Після певного часу тестування виробів, бійці спілкуються з представниками Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення та виробниками продукції. Під час цього вони вказують на виявлені недоліки спорядження та висловлюють свої побажання щодо їх усунення чи вдосконалення.

За словами Богдана Столярчука подібна апробація в реальних умовах спільно з конструктивним діалогом з виробниками та фахівцями ГУРСМЗ ЗСУ є дуже плідною і призводить до непоганих результатів, що своєю чергою покращує боєздатність та функціональність українських військовиків.


Фото з сайту defence-ua
 

Ще на цю тему