Затриманий на адмінмежі з Кримом ексспівробітник МВС Федорян забезпечував окупантів транспортом, - матеріали розслідування

18:30 29.12.2020

Ексспівробітник МВС України у Криму Микола Федорян не менше 12 разів надавав транспорт для російських військових в окупованому Криму. 

Крім того, він допомагав їм із перевезенням незаконно затриманих кримських татар. Про це йдеться в постанові Херсонського апеляційного суду, інформує Цензор.НЕТ.

Машини Федорян надавав окупантам, коли працював начальником управління автотранспорту окупаційного підприємства «Чорноморнафтогаз».

Один із епізодів стався в березні 2019 року і стосується масових обшуків ФСБ Росії в домівках кримських татар.

«38 машин, 2 автобуси по 40 осіб, 3 легковики по 5 осіб, 25 від 12 осіб, 8 від 22 осіб. Це на середу. Збір машин о 03:30 ранку. Біля Франка (місце дислокації ФСБ у Сімферополі. - ЦензорНЕТ)», - таке повідомлення з інформацією про необхідний транспорт Федорян отримав від «Павла».

Він відповів: «Все, що можемо, виділимо. Генеральному відповіли. Погодив».

Правоохоронці також знайшли листування ексчиновника зі співробітником ФСБ про перевезення кримських татар у СІЗО. Зокрема, росіянин просив у Федоряна «одну газель» для перевезення 6 осіб. На що підозрюваний у державній зраді відповів: «Куди подати?».

Нагадуємо, 7 листопада на КПВВ «Каланчак» під час спроби в'їзду в анексований Крим затримали колишнього співробітника українського підприємства «Чорноморнафтогаз», якого підозрюють у «допомозі російським правоохоронцям при проведенні обшуків і затримань громадян за кримськими «справами Хізб ут-Тахрір».

Пізніше стало відомо, що затриманий - Микола Федорян, який до окупації Криму працював заступником начальника ГУ МВС України в АР Крим - начальником міліції громадської безпеки.

9 листопада суд взяв чоловіка під варту.
 

Ще на цю тему