Дмитро Кулеба: Російська вакцина від коронавирусу - гібридна зброя РФ проти України

15:15 29.12.2020

Питання вакцини є класичним прикладом гібридних можливостей дипломатії, і в даному контексті ситуація з російською вакциною є гібридною зброєю Росії проти України. 

Про це в інтерв’ю газеті День сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає УНН.

«Питання вакцини є класичним прикладом гібридних можливостей... Існує кілька вимірів цього питання. Є класичний шлях отримання вакцини чи доступу до неї через систему COVAX. Зокрема існують можливості домовитись напряму з окремими постачальниками-виробниками, а також є гібридна можливість звернутись до країн, які вже зарезервували для себе з великим запасом вакцину, попросити їх зараз дати невелику частку нам з розрахунком на те, що вони все одно свої запаси поповнять», — сказав міністр.

«І є ще один гібридний вимір у цій історії — це ситуація з російською вакциною. Ми ж розуміємо, що коли йдеться про російську вакцину, то вона є гібридною зброєю Росії проти України», — додав він.

Нагадаємо, нещодавно Володимир Зеленський в інтерв’ю The New York Times повідомив, що Україну втратила позиції у світі та Європі з точки зору пріоритетності країн на отримання вакцини від COVID-19, але попри це держава «передусім базує своє рішення на тому, щоб вибрати безпечну вакцину».
 

Ще на цю тему