Грузія планує вакцинувати 20% населення в лютому-березні

20:00 22.12.2020

В Грузії очікують, що дози вакцини від коронавірусу, достатні для вакцинації п'ятої частини населення, надійдуть в країну в лютому-березні. 

Про це заявила кандидат в міністри охорони здоров'я Катерина Тікарадзе, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на «Грузия Online».

За словами Тікарадзе, Грузія вже підписала угоду з Глобальним альянсом з вакцин та імунізації (GAVI), згідно з якою зможе «своєчасно вибрати і отримати вакцину».

За її словами, кількості вакцин буде достатньо для того, щоб зробити щеплення п’ятій частині населення Грузії у ці два місяці.

«Вирішено провести вакцинацію 20% населення в лютому-березні наступного року. Країна вже перерахувала на це 16 мільйонів ларі, і в результаті ми отримаємо право своєчасно вибрати і отримати вакцину», - сказала Тікарадзе.

22 грудня, Грузія через епідеміологічну ситуацію вирішила відмовитися від частини послаблень карантину, які планували запровадити на святковий період.

За минулу добу в країні, населення якої приблизно співмірне з населенням Києва, виявили близько 3 тисяч заражень коронавірусом.

З 5 грудня, коли у Грузії зареєстрували рекорд - понад 5 тисяч випадків, щоденний приріст хворих поступово спадає.
 

Ще на цю тему