Юрій Гусєв підписав наказ про початок корпоратизації Укроборонпрому

13:30 22.12.2020

Генеральний директор Укробронпрому Юрій Гусєв підписав наказ про початок корпоратизації концерну.

Документ було підписано 21 грудня під час підсумкової прес-конференції «Укроборонпром: підсумки 2020 та плани на 2021 рік», пише пресслужба Укроборонпрому.

«Сьогодні я хочу підписати історичний для нашого Концерну наказ про початок його корпоратизації – перетворення на холдинги. Ці ефективні системи відкриють можливість для залучення фінансів, нових технологій та впровадження прозорої ефективної системи корпоративного управління, якого дуже чекають прості робітники на заводах, топ-менеджент і, звичайно, оборонно-промисловий комплекс в цілому», – заявив він.

Очільник Укроборонпрому зазначив, що наказ розпочинає підготовку, яка триватиме кілька місяців, протягом яких Верховна Рада має ухвалити необхідний для здійснення трансформації Концерну законопроект №3822.

«Отже, оборонно-промисловий комплекс в особі Укроборонпрому отримає довгоочікувану реформу, а люди – впевненість у завтрашньому дні», – наголосив Юрій Гусєв.

Реформа Укроборонпрому передбачає, що 65 найперспективніших підприємств концерну об’єднають у новий державний оборонний холдинг. Будуть створені галузеві бізнес-одиниці (ГБО) у формі акціонерних товариств, які будуть об’єднані за напрямами: авіаремонтний, бронетехніки, радарних систем, морських систем, високоточного озброєння, боєприпасів і спецхімії.

Створення холдингової компанії та ГБО має бути завершене у 2021 році. Буде запроваджено нову модель корпоративного управління відповідно до принципів і рекомендацій Організації економічного співробітництва та розвитку (прозорість, підзвітність, незалежне врядування, контроль). Діяльність керівного холдингу та ГБО контролюватимуть Наглядові Ради.

Упродовж року має бути проведена інвентаризація усього майна та інтелектуальної власності. До 30 квітня 2021 року – очікується ухвалення ВРУ законопроєкту №3822, який стане офіційним початком трансформації Укроборонпрому. До кінця червня 2021 року – ліквідація ДК «Укроборонпром» та створення нового оборонного холдингу у формі акціонерного товариства.
 

Ще на цю тему