З ракетами від Roketsan: у Туреччині створили прототип розвідувально-бойового безпілотного катера / Відео

11:30 22.12.2020

Турецькі компанії Meteksan Savunma і ARES Tersanesi представили перший прототип безпілотного розвідувально-бойового човна.

Катер отримав назву SİDA і створений у рамках проєкту ULAQ, про який Defense Express вже детально розповідав раніше. Роботи з проєктування та удосконалення нового човна тривають три роки, пишет defence-ua.

Цей військовий катер створений з композитних матеріалів. Управління здійснюється зі спеціального командного центра. При чому сама система управління катером SIDA може бути розташована не тільки на суші, але й на авіаносцях і корветах.

Новий катер отримав турецьку систему зв’язку, здатен долати відстані до 400 км та розвивати швидкість у 65 км/год, оснащений нічною системою бачення. Системи катера можуть діяти спільно з ударними безпілотними літальними апаратами.

SIDA буде виконувати розвідувальні операції, а також може застосовуватися для захисту громадських суден і стратегічно важливих об’єктів. Для участі у бойових діях катер оснащено крилатими ракетами турецької компанії Roketsan.

Прототип SIDA буде спущений на воду в кінці цього місяця. Перші випробування цього безпілотного катера, зокрема й запуск ракет, заплановані на березень 2021 року.
 

Ще на цю тему