Турецькі ВМС провели навчальні стрільби в Середземному морі

12:45 21.12.2020

Військово-морські сили ЗС Туреччини провели в Середземному морі навчання зі стрільбами.

Про це повідомляє Міністерство національної оборони Туреччини у Tвітері, передає Укрінформ.

«В Східному Середземномор’ї за участю командування Військово-морських сил проводились практичні тренування зі стрільби з гармати», – йдеться у повідомленні.

Окрім того, як інформує Управління навігації, гідрографії та океанографії ВМС Туреччини, країна випустила повідомлення NAVTEX (міжнародна автоматизована служба сповіщення - ред.) про те, що турецькі військові проводимуть в Середземному морі навчання 21 грудня.

Як повідомлялося раніше, у Туреччини та члена ЄС Греції існують розбіжності в питанні видобутку нафти та газу на морському шельфі неподалік Кіпру. Греція та ЄС неодноразово заявляли, що Туреччина незаконно здійснює буріння в цій зоні. Анкара наполягає, що ці води в межах її виключної економічної зони. Така суперечлива позиція призвела до зростання напруги в регіоні із залученням військово-морських кораблів Туреччини та Греції.

Раніше, 6 листопада, Європейський Союз оголосив про рішення продовжити на рік, до 12 листопада 2021 року, режим санкцій проти фізичних осіб та установ у зв’язку з проведенням Туреччиною «незаконних» дій з буріння у Східному Середземномор’ї.

Санкційний режим проти незаконних дій з буріння у Східному Середземномор’ї був запроваджений за рішенням Ради ЄС від 14 жовтня 2019 року та підтриманий Європейською радою 17-18 жовтня минулого року, під час якої глави держав та урядів ЄС підтвердили повну солідарність із Кіпром у дотриманні його суверенітету та суверенних прав відповідно до міжнародного законодавства і доручили Єврокомісії та Європейській службі зовнішніх дій представити рамкові пропозиції для обмежувальних заходів.

На початку грудня цього року глави держав та урядів ЄС на зустрічі у Брюсселі погодили нові санкції проти Туреччини.

Ще на цю тему