Кулеба озвучив плани МЗС України на 2021 рік: запуск Кримської платформи у пріоритеті

15:45 16.12.2020

У 2021 році Міністерство закордонних справ України планує працювати над підвищенням взаємин з українцями, які живуть за кордоном.

Про це повідомив глава МЗС Дмитро Кулеба на дискусії, організованої Центром «Нова Європа», в середу, 16 грудня, пише ZN,UA.

Також МЗС України планує в 2021 році зайнятися Африкою «більш предметно».

«Це буде рік закордонних українців. Ми будемо дуже серйозно працювати над підвищенням ефективності взаємовідносин із закордонними українцями. Будемо продовжувати рухатися по азіатському треку. Будемо займатися Африкою більш предметно, ми багато аналітики провели в цьому році по Африці, і тепер ця аналітика повинна перетворитися в політику. І дуже віримо, що у нас відбудуться важливі прориви в двосторонніх відносинах з рядом країн, з країною Латинської Америки, з одного азіатською країною. Будемо активно над цим працювати», - сказав Кулеба, пише Інтерфакс-Україна.

У пріоритеті залишиться тема протидії агресії РФ і запуск Кримської платформи.

«Тема протидії російській агресії на всіх фронтах. Це буде рік запуску Кримської платформи, це буде новий елемент у всій архітектурі протидії російській агресії», - зазначив він.

Кулеба висловив переконання, що партнерство України і США посилиться в 2021 році. Міністр переконаний, що в результаті цієї співпраці з США Україна стане ще сильнішою, а саме партнерство поглибиться.

Раніше міністр закордонних справ запропонував новообраної генеральному секретарю ОБСЄ Хельге Шмід зробити свій перший міжнародний візит в цьому статусі в Україні. Телефонна розмова між дипломатами відбувся 15 грудня.

Хельга Шмід подякувала Кулеба за запрошення, запевнивши, що відвідає Україну, як тільки дозволить карантин.

Нагадаємо, Україна очолила Дунайську комісію вперше за 70 років членства. Головою Дунайської комісії на 2021-2023 обрали посла України в Угорщині Любов Непоп, інформує пресслужба МЗС.

Дунайська комісія - міжнародна міжурядова організація, створена для розвитку вільного судноплавства на Дунаї. Організація була заснована Конвенції про режим судноплавства на Дунаї, підписану в 1948 році в Белграді. Україна стала членом Дунайської комісії в 1949 році.

Ще на цю тему