ССО Болгарії отримають 98 бронемашин

20:30 11.12.2020

Болгарія підписала контракт на поставку 98 бронемашин «Guardian» Силам спеціальних операцій.

Про це повідомляє пресцентр Міністерства оборони Болгарії.

Міністр оборони Болгарії Красимир Каракачанов і представник консорціуму SamArm підписали контракт на поставку болгарської армії 98 захищених автомобілів «Guardian».

Бронеавтомобілі повинні бути поставлені протягом трьох років після підписання контракту. Перші бойові машини повинні прибути в середині 2021 року.

«Вперше в нашій історії ми маємо такий договір, такого масштабу і з таким майбутнім значенням для оперативних можливостей спецпідрозділу і для виконання наших основних зобов’язань в рамках національного плану боротьби з тероризмом», – сказав генерал-майор Явір. Матєєв.

Як повідомлено, бронемашини будуть поставлені в різних модифікаціях.

Вартість угоди складає 50 млн левів (близько 25,5 млн євро).

Консорціуму SamArm складається з болгарської компанії Samel 90 і еміратської компанії International Armored Group (IAG).

Також, в Пловдиві на базі батальйону тилового забезпечення 68-ї бригади спеціального призначення болгарської армії буде розгорнуто сервісний центр з технічного обслуговування захищених автомобілів «Guardian».

Модифікації бронемашин «Guardian» консорціуму SamArm

Нагадаємо, у жовтні 2020 року у Болгарії відбулася церемонія розкриття конвертів з ціновими пропозиціями компаній General Dynamics і Patria, які були допущені до фінальної стадії тендеру на поставку нових бронемашин для країни.

Фіналістами конкурсу були обрані Patria (Фінляндія) з бронемашиною AMV XP з колісною формулою 8х8 і General Dynamics European Land System – MOWAG (Швейцарія) з «Piranha V» з колісною формулою 8х8.

Уряд Болгарії 16 травня 2018 року схвалив придбання 150 нових бойових броньованих машин для оснащення трьох батальйонних бойових груп механізованої бригади Збройних сил.

Термін реалізації проєкту становить 12 років. Бюджет програми поставки бронемашин склав близько 832 млн доларів.

Ще на цю тему