Як працюватимуть КПВВ на адмінмежі з Кримом і на лінії розмежування на Донбасі через локдаун

12:15 10.12.2020

Під час посилення карантинних обмежень в Україні, які будуть діяти з 8 по 24 січня, всі контрольні пункти в'їзду-виїзду на адміністративному кордоні з окупованим Кримом продовжать працювати в штатному режимі.

Про це повідомила пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, пише Центр журналістських розслідувань.

«Не дивлячись на посилення карантину з 8 по 24 січня, все контрольно-пропускні пункти в’їзду-виїзду будуть продовжать працювати в штатному режимі. Сьогодні на засіданні Кабінет міністрів вніс зміни до своєї постанови N641», – заявили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

«Ми засуджуємо блокування роботи КПВВ з боку РФ як на адмінмежі з Кримом, так і в Донецькій і Луганській областях. Ми розуміємо, що люди і так знаходяться в заручниках окупаційних режимів. При цьому, щоб потрапити на підконтрольну територію люди проходять всі кола пекла, адже окупаційні режими майже не пропускають людей, а якщо і пропускають, то вимагають стоси якихось папірців. Ситуація дуже складна, але ми зі свого боку повинні просто зробити все від нас залежне, щоб максимально забезпечити дотримання прав людей на отримання гідної медичної та соціальної допомоги на підконтрольній території, права бути з родиною і інші. і я щиро вдячний членам Уряду за підтримку», – додав міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

Кабінет міністрів України схвалив введення локдауна в країні з 8 по 24 січня 2021 року. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль назвав це «Зимові канікули заради безпеки».

У цей період буде заборонена:

- робота кафе, ресторанів і барів (крім доставки і на винос), магазинів непродовольчих товарів, кінотеатрів, фітнес-клубів, спортзалів, театрів і ТРЦ;
- будуть відправлені на канікули всі установи освіти, крім дитячих садків;
- будуть заборонені всі масові заходи.

У той же час, громадський транспорт буде працювати в режимі «помаранчевої» епідеміологічної зони.

«Загальний карантин триватиме до 28 лютого 2021 року. Запровадити жорсткий карантин з 00:00 8 січня до 00:00 25 січня», – йдеться в постанові Кабміну.

Робота транспорту в Україні під час дії додаткових карантинних обмежень в січні 2021 року зупинятися не буде, повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Метро буде перевозити пасажирів без обмежень за кількістю місць для сидіння. Оператори поштового зв’язку працюватимуть в звичайному режимі, без змін.

Автотранспорт, в тому числі маршрутні таксі, тролейбуси, трамваї і залізниця буде перевозити пасажирів у кількості місць для сидіння. Це стосується міського, приміського, міжміського, внутрішньообласного і міжобласного сполучення.
 

Ще на цю тему