В Україні випробовують безпілотний комплекс «Camel» / Фото

14:15 04.12.2020

В Україні провели частину дослідних випробувань зразка дистанційно-керованої платформи «Camel».

Як пише Український мілітарний портал, про це повідомляє Державний науково-дослідний інститут випробувань і сертифікації ОВТ.

Практичні випробування проводить бригада Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки (ДНДІ ВС ОВТ).

«Одним з перспективних напрямків ведення бойових дій є залучення наземних дистанційно керованих комплексів. В цьому напрямку, силами ДНДІ ВС ОВТ проводяться роботи з дослідження даного типу техніки яка виробляється вітчизняними компаніями», – розповідають у ДНДІ ВС ОВТ.

Після проведення практичної частини випробувань, фахівці ДНДІ ВС ОВТ проводять обробку отриманих результатів.

Отриманні результати повинні допомогти виявити основні недоліки дослідного зразка для їх усунення.

Разом з тим, результати випробувань забезпечать розробку конкретних напрямків вдосконалення нових зразків безпілотних наземних апаратів.

Як повідомлено, платформа являє собою безпілотний наземний апарат, який призначений для участі у проведенні розвідувальних операцій, виявлення та знищення живої сили та легко броньованих цілей противника.

Додатково платформа зможе супроводжувати розвідувальні групи, перевозити та доставляти військові вантажі на лінію зіткнення.

У випадку ведення ворожого вогню, може використовуватися як прикриття для відходу особового складу або евакуації поранених.

Дистанційно-керована платформа «Camel». Листопад 2020. Фото: ДНДІ ВС ОВТ

Ще на цю тему