Санду кличе людей на вулиці після резонансних рішень парламенту Молдови

11:30 04.12.2020

Обрана президентка Молдови Мая Санду закликала громадян вийти в неділю 6-го грудня на протест після резонансних рішень, які у четвер ухвалив парламент.

Про це Санду заявила на брифінгу 3 грудня, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на TV 8.

«Те, що відбулося сьогодні (3 грудня – ред.), є ще одним доказом того, що в парламенті зібралася група злочинців, яка не поважає конституцію, закони і своїх громадян. Коли парламент стає проти людей, цей парламент потрібно розпустити. У неділю виходимо всі на площу Великих національних зборів, щоб сказати, що думає народ», - заявила Санду на брифінгу.

Вона зазначила, що депутати ПСРМ і партії «Шор» всього «за декілька хвилин ухвалили важливі законопроєкти, включаючи проєкт про державний бюджет».

«Проєкти, які містять в собі схему на схемі, які ляжуть на плечі громадян. Ігор Додон і соціалісти не зробили жодних висновків з останніх виборів», - сказала Санду.

Вона додала, що у вона звернеться до Конституційного суду з вимогою анулювати прийняті закони. Партія «Платформа Гідність і правда» (DA) також заявила, що звернеться до Конституційного суду з вимогою скасувати результати голосування, оскільки воно відбулося без дотримання належних процедур.

На засіданні 3 грудня депутати від ПСРМ, партії «Шор» і Pentru Moldova схвалили кілька законопроєктів, проти яких виступала опозиція. 

Зокрема, парламент схвалив закон, який зменшує повноваження президентки Санду.

Крім того, депутати у першому читанні схвалили законопроєкт про закріплення за російською мовою статусу міжнаціонального спілкування та проголосували за поправки, які створюють можливість для повернення російських інформаційних і аналітичних програм.
 

Ще на цю тему