У Міноборони Росії сказали, скільки води отримуватиме Севастополь водогоном, який будують військові

13:30 01.12.2020

Продуктивність водогону, який будує Міноборони Росії для постачання Севастополя, складе 50 тис. кубометрів води на добу.

Про це повідомляє агентство ТАСС із посиланням на бюлетень військового відомства з виконання доручень президента Росії щодо будівництва особливо значущих об'єктів.

За інформацією міністерства, проєктом нового водогону в Криму на річці Бельбек передбачено будівництво водоочисних споруд з водопровідними насосними станціями, а також ковшового водозабору річкової води на 150 тис. кубічних метрів.

«У нього надходитиме основний водяний потік. Після складної багатоступінчастої комплексної очистки вода подаватиметься в діючий Дніпровський водопровід. Продуктивність нової гідрологічної інфраструктури складе 50 тис. кубометрів води на добу», – йдеться в бюлетені.

У Міноборони Росії повідомили, що будівництво має бути завершено до березня 2021 року.

Раніше повідомлялося, що військові встановлять насосну станцію в Кадиковському кар'єрі (Севастополь) «для забезпечення міста водою».

У Балаклаві підрозділи головного військово-будівельного управління №4 російського Міністерства оборони Росії прокладають труби по виноградниках агрофірми «Золота Балка» для подачі води в Севастополь з озера в Кадиковському кар'єрі.

Ще на цю тему