У Румунії з’явився загадковий металевий моноліт

11:57 01.12.2020

У Румунії також з’явився таємничий металевий моноліт подібний до того, що було знайдено у віддаленій пустелі американського штату Юта.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Daily Mail.

Блискучий 4-метровий моноліт знайшли на пагорбі Батка Доамней неподалік румунського міста Пьятра-Нямц. Він був помічений усього за кілька метрів від архітектурної пам’ятки — Петродавсько-Дакійської фортеці.

Румунські чиновники досі не знають, хто відповідальний за встановлення таємничого об’єкта.


Офіційний представник культури і спадщини Нямц Роксана Йосану заявила, що моноліт вже почали вивчати.

«Він знаходиться в приватній власності, але ми досі не знаємо, хто власник моноліту. Він знаходиться в зоні археологічних розкопок, що охороняється», - зазначила вона.

Як повідомлялося раніше, вперше 3,4-метровий металевий моноліт невідомого походження був виявлений 18 листопада у пустелі в американському штаті Юта.

Його побачив пілот гвинтокрила, що пролітав над пустелею. На його думку, моноліт, можливо, встановив «якийсь художник нової хвилі» або шанувальник культового фільму «Космічна одіссея» режисера Стенлі Кубрика.

Знахідка звернула на себе увагу міжнародної преси.

Попри те, що місцеві чиновники не дали інформації, де саме він знаходиться, люди змогли через супутникові дані встановити точну локацію моноліту.

Через 10 днів невідомі прибрали металевий моноліт.

Ще на цю тему