Україна та Туреччина обговорили торгово-економічне співробітництво

11:15 30.11.2020

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час візиту до Туреччини обговорив торгово-економічне співробітництво між країнами з міністром промисловості та технологій Туреччини Мустафою Варанком. 

Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу уряду.

«Впевнений, що з підписанням Угоди про вільну торгівлю між нашими країнами, ми подвоїмо цей потенціал з 5 млрд доларів щорічного обороту сьогодні до 10 млрд доларів, які можна досягнути разом», - сказав Денис Шмигаль.

Зазначається, що Прем’єр-міністр запропонував Мустафі Варанку відновити регулярні засідання Спільної українсько-турецької групи з координації стратегічного співробітництва у сфері ОПК.

«За словами очільника уряду України, це дасть можливість ефективно імплементувати домовленості, досягнуті на рівні президентів України й Турецької Республіки. Як підкреслив Прем’єр-міністр, Україна зацікавлена у співпраці з Туреччиною у торгово-економічній та науково-технічній сфері. Зі свого боку міністр промисловості та технологій Турецької Республіки відзначив інвестиційний та ресурсний потенціал України. Мустафа Варанк підкреслив, що Угода України з ЄС відкриває нові можливості для української продукції на європейських ринках», - вказано у повідомленні.

Посол України в Туреччині Андрій Сибіга також додав що Шмигаль зустрівся з керівництвом оборонно-промислового комплексу Туреччини. «Військово-технічне співробітництво - один з ключових елементів в поглибленні стратегічного партнерства України і Туреччини. Взаємодія в цій області зміцнює наші країни і підвищує обороноздатність наших армій», - написав Сибіга у Twitter.
 

Ще на цю тему