Секретар Радбезу Росії звинуватив Вашингтон і Київ у «пошуку цілей для хакерських атак» на Крим

17:45 25.11.2020

Секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев звинуватив спецслужби США, України та інших країн у «постійному пошуку вразливостей в інформаційних системах Криму» для здійснення на них негативного впливу.

Про це він сказав у вівторок на нараді в режимі відеоконференції з питань нацбезпеки на території Криму, повідомляють Крим.Реалії.

«Cпецслужби іноземних держав, у першу чергу, США та України, ведуть постійну роботу, спрямовану на визначення наявності вразливостей інформаційної інфраструктури на території Кримського півострова, що дозволяють отримати несанкціонований доступ до охоронюваних ресурсів і чинити на неї негативний вплив», – сказав Патрушев.

Крім того, Патрушев вказав на небезпеку використання держорганами зарубіжних систем відеоконференцій.

Він зазначив, що на території півострова основні комп'ютерні інциденти пов'язані з впровадженням шкідливого програмного забезпечення.

«Це стає можливим через використання органами влади і місцевого самоврядування зарубіжних систем відеоконференції», – сказав Патрушев.

Публічних коментарів спецслужб України і США з приводу висловлювань Патрушева немає.

До цього Патрушев повідомив, що на території Криму заблоковано понад 1,6 тис. Інтернет-ресурсів. Він стверджує, що заблоковані сайти «містять інформацію екстремістського характеру».

Ще на цю тему