Окупанти вводять нові обмеження подачі води у Ялті

13:13 25.11.2020

З 27 листопада окупаційна «влада» введе нові обмеження подачі води населенню Ялти.

Про це на сесії «міськради» заявила перший заступник «голови» міської «адміністрації» Яніна Павленко, передають окупаційні ЗМІ, повідомляє ATR.

«Сьогодні була нарада з питань водопостачання і водовідведення. Ухвалене рішення ввести обмеження на подачу води населенню з п'ятниці», — повідомила вона.

Таким чином, відключення води буде здійснюватися в житловому секторі щодня з 23.00 до 7.00.

Як повідомлялося раніше, з 26 листопада окупаційна «влада» в Євпаторії призупинить подачу гарячої води в будинки городян до кінця 2020 року.

Раніше в Євпаторії припинили подавати воду ночами, знизивши тиск в мережі з 23.00 до 5.00.

Нагадаємо, що з 24 серпня у Сімферопольському і Бахчисарайському районах окупованого Росією Криму через обміління водосховищ окупанти обмежили подачу питної води.

Жителі отримували воду по 3 години у ранкові та вечірні години. Також відомо, що слідом за центральним Кримом без води залишилася і північна частина півострова. Зокрема, «влада» заявила, що пересохли свердловини, що забезпечують водою 29 поселень Криму. Згодом, окупанти запровадили обмеження подачі води в Алушті, Партеніті та Малому Маяку.

Як відомо, Північно-Кримський канал був побудований у 1963 році. До окупації Криму Росією півострів отримував звідти близько 85% прісної води.

З травня 2014 року подача води Північно-Кримським каналом перекрита владою України.

Ще на цю тему