Безкоштовне тестування на COVID-19 мають намір проводити в медпунктах сервісних центрів на КПВВ

12:15 25.11.2020

Заступниця міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Інна Голованчук повідомляє про плани проводити безкоштовне тестування на коронавірусну інфекцію COVID-19 безпосередньо в медичних пунктах сервісних центрів на контрольно-пропускних пунктах в'їзду-виїзду на лініях розмежування з тимчасово окупованими територіями.

«Якщо говорити про послуги, які надаються і надаватимуться в медичному пункті сервісного центру, планується там проводити безкоштовне тестування на COVID-19. Також нагадаю, що один сервісний центр уже працює в Щасті (м. Щастя Луганської області - ІФ). У грудні аналогічний центр буде відкрито на КПВВ у Новотроїцькому (смт Новотроїцьке Волноваського району Донецької області - ІФ), а також модернізований на Чонгарі (с. Чонгар Генічеського району Херсонської області біля адмінмежі з Автономною Республікою Крим - ІФ). Наступного року багатофункціональні сервісні центри з'являться на всіх КПВВ», – сказала Голованчук в ексклюзивному інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.

За її словами, ця процедура відбуватиметься згідно з алгоритмом дій, який буде напрацьовано за послугами, що надаються на «первинці» в медичному кабінеті такого сервісного хаба. «Здійснюватиметься тестування на в'їзді (на підконтрольну українському уряду територію - ІФ), якщо триватимуть карантинні обмеження. Поки що не скажу, це буде для всіх чи лише для тих, хто матиме відповідні симптоми, але це точно буде», – наголосила заступник міністра.

Голованчук сподівається, що така послуга почне працювати до кінця року.

«Принаймні, кошти на це шукали, і з боку Міністерства охорони здоров'я алгоритм розроблено. Це дуже важливий момент, тому що наразі громадяни, які заїжджають з окупованої території, роблять тести власним коштом і чекають, коли надійдуть результати. Такий підхід не зовсім гуманний до наших громадян, враховуючи, що все це - територія України», – додала вона.

Ще на цю тему