«Виходимо на касаційний рівень оскарження» — Полозов про «справу Чубарова»

10:15 25.11.2020

24 листопада, третій апеляційний суд загальної юрисдикції у російському Сочі відмовив у задоволенні апеляційної скарги на рішення «Верховного суду» окупованого Росією Криму. Йдеться про скаргу, подану адвокатом Миколою Полозовим, якому окупаційні «судді» відмовили у праві представляти інтереси голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова.

Про це Полозов повідомив на своїй сторінці у Facebook, передає QHA.

Відмову у захисті «суддя» Віктор Васильєв аргументував тим, що нібито це може в подальшому спричинити конфлікт інтересів між Чубаровим і Ахтемом Чийгозом, хоч Чийгоз не фігурує у «справі Чубарова».

Полозов підкреслив, що «суд» жодних фактів наявності протиріч інтересів Чийгоза і Чубарова встановити не зміг, «а для відводу адвоката потрібні не припущення, а фактичні обставини».

Полозов оскаржив це рішення, але Васильєв відмовився передавати скаргу до «суду» вищого рівня. Та повідомлення про це надали після 10-денного терміну, тож стороні захисту довелося клопотати про відновлення процесу. Тож сьогодні розглядалася апеляційна скарга на останню з когорти відмов окупаційного «суду».

Адвокат Чубарова запропонував колегії суддів держави-окупанта скористатися правом вийти за межі розгляду доводів скарги і перевірити обґрунтованість рішень «судів» по всьому комплексу питань.

Пропонував в цілому розглянути ті порушення права на захист, які були допущені «суддею» щодо Чубарова, коли з абсолютно надуманих причин його позбавили обраного ним захисника. Та судді не змогли. Тим простіше буде в міжнародних інстанціях. Ну, а поки касація, — написав Полозов.

Ще на цю тему