«Якщо виїдемо з Криму, то Росія перепише історію — начебто нас там не було» — політв’язню Приходьку виповнюється 62 роки

09:15 23.11.2020

22 листопада, проукраїнському активісту з незаконно анексованого Росією Криму Олегу Приходьку, який наразі утримується в СІЗО Ростова-на-Дону (Росія), виповнилося 62 роки.

Про його стан здоров’я в ефірі «Суспільного» розповіла донька політв’язня Наталія Швецова, повідомляє QHA.

На запитання журналіста, чому Приходько не виїхав з Криму після російської окупації, Шевцова пояснила:

«Мій батько завжди хотів жити на своїй землі. Якщо би ми всі виїхали звідти, то Росія перепише історію і скаже, начебто нас там ніколи не було — ні кримських татар, ні українців, ні якоїсь іншої нації», — сказала вона.

Це вже вдруге Приходько вимушений зустрічати свій день народження за ґратами.

«Незважаючи на проблеми зі здоров’ям, він в бойовому дусі і вірить, що його звільнять. Він вірить в свою країну. Я сподіваюся, що країна його також не забуде», — сказала донька політв’язня.

Водночас Шевцова повідомила, що їхня родина досі не отримала цьогорічні виплати від держави у розмірі 100 тисяч гривень. За її словами, минулого року вона їздила подавати документи в Херсон, після чого фінансова допомога надійшла в повному обсязі.

«В цьому році через проблеми з коронавірусом ми це все відсилали в електронному вигляді. Поки допомоги ніякої немає», — додала вона.

«Суд» в Ростові-на-Дону 8 вересня продовжив арешт українському політв’язню Олегу Приходьку ще на три місяці.

Ще на цю тему