Резніков подякував ООН за підтримку української резолюції щодо Криму

20:01 19.11.2020

Віцепрем'єр-міністр України, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков подякував державам-членам ООН за ухвалення проєкту посиленої резолюції, що засуджує порушення прав людини в анексованому Криму.

Про це повідомила пресслужба Мінреінтеграції, передають Крим.Реалії.

«Ми щиро вдячні нашим друзям, державам-членам ООН, за послідовну і незмінну підтримку України, нашого суверенітету і територіальної цілісності в міжнародно визнаних кордонах. Я сподіваюся, що після затвердження в грудні резолюції вже Генасамблеєю ООН, завдяки консолідованій позиції міжнародного співтовариства і тиску на РФ, Росія виконає всі пункти і, нарешті, звільнить окуповані українські території», – сказав міністр.

Окремо Резніков висловив подяку за увагу до проблематики кримськотатарського народу.

«Зокрема, мова йде про заклик про скасування всіх незаконних рішень про заборону Меджлісу, про припинення переслідувань і дискримінації кримських татар. П'ята поспіль резолюція щодо Криму наочно демонструє засудження окупації півострова світовою спільнотою, а також підтверджує нагальні потреби в доступі міжнародних організацій до півострова», – зазначив Олексій Резніков.

Напередодні повідомлялося, що Комітет Генасамблеї ООН ухвалив посилену резолюцію, яка засуджує порушення прав людини в Криму.

Після голосування міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав ОБСЄ і місію ООН з прав людини посилити моніторинг в анексованому Росією Криму.

Заступник постпреда Росії при ООН Геннадій Кузьмін, у відповідь на доповідь України щодо порушень на півострові та ухвалення Комітетом Генасамблеї ООН відповідної резолюції,сказав, що Росія гарантує дотримання прав людини в Криму.

Ще на цю тему