Через посуху в Криму в водосховищах Сімферополя залишився мінімальний обсяг води / Фото

09:01 19.11.2020

В результаті посухи в окупованому Криму в водосховищах, які забезпечують водопостачання Сімферополя, залишився мінімальний обсяг води.

Про це повідомив директор з виробництва ГУП РК «Вода Криму» Ігор Данилович в ефірі «Радіо Крим», пише Центр журналістських розслідувань.

«Глибина посухи, яка спіткала наш Крим, вона перевершила всі очікування. Тут і ми – організація, яка експлуатує ці мережі, і наука, і все населення Сімферополя, всі, звичайно, не очікували, що настільки буде посуха», – сказав Данилович.

Він зазначив, що на сьогодні основними джерелами водопостачання Сімферополя є Аянське, Сімферопольське і Партизанське водосховища.

«Сьогодні при проектному обсязі 36 млн (куб. м) Сімферопольського водосховища залишилося 4,9. Партизанське – 34 млн проектного, залишилося 5 млн кубів. І в Аянському – 3,9 проектний обсяг. Залишилося всього лише 300 тисяч метрів кубічних», – розповів Данилович.

Як повідомлялось, 2 листопада так званий «глава Криму» Сергій Аксенов заявив, що на півострові в разі збереження посухи графіки подачі води збережуться до грудня 2021 року.

За даними кримського Гідрометцентру, в Криму минулий жовтень був аномально теплим і опади, які випали, не поліпшили ситуацію в водосховищах півострова. 

Російський віце-прем’єр Марат Хуснуллін, який курирує окупований Крим в уряді РФ, пояснює брак води на півострові крадіжкою через несанкціоновані підключення до водопровідних мереж та високим зносом водопровідних мереж.

З 17 листопада в Сімферополі ще більше скоротили графік подачі води у зв’язку з критичною ситуацією, яка склалася в водосховищах окупованого Криму.

Обміліле Аянське водосховище, одне з трьох, яке живить Сімферополь, 25.10.2020 Фото: RFE/RL
 

Ще на цю тему