Німеччина відклала повноцінний запуск європейського продовження «Північного потоку-2»

16:15 17.11.2020

У Німеччині перенесли запуск на повну потужність другої гілки газопроводу європейського газопроводу EUGAL, яким повинні транспортувати газ із «Північного потоку-2». Запуск був запланований на 1 січня 2021 року, але тепер це відбудеться не раніше квітня 2021 року - через затримки із будівництвом «Північного потоку-2».

Про це повідомляє УНН із посиланням на компанію Gascade, яка є оператором цього газопроводу.

«EUGAL (Європейський газопровід) вийде на повну транспортну потужність до 2 кварталу 2021 року. Причина нового припинення - непередбачені затримки у будівництві нової газової інфраструктури. Початковий план передбачав повну здачу у експлуатацію із 1 січня 2021 року», – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що перша лінія EUGAL працює із 1 січня 2020 року і з тих пір транспортує природний газ. Його пропускна здатність становить до 30,9 млрд куб. м природного газу на рік. Після завершення будівництва другої гілки і компресорної станції Radeland 2 повна потужність EUGAL складе до 55 мільярдів кубометрів природного газу на рік.

11 листопада агентство Bloomberg із посиланням на три джерела повідомило, що учасники переговорів Палати представників і Сенату Конгресу США домовилися про включення додаткових санкцій проти російського газопроводу «Північний потік-2» між РФ і Німеччиною в оборонний законопроект.

Ще на цю тему