Путін готується торгуватися з новою адміністрацією США за окуповані Крим і Донбас – Клімкін

10:45 16.11.2020

Після перемоги Джо Байдена на виборах президента США кількість охочих передбачити його політику суттєво зросла. 

На тлі цього інформаційного шуму питання, якою же насправді буде американська політика, критично важливе для багатьох, зокрема для України, пише ZN.UA.

«Тема можливих зрушень у питанні окупованих Росією територій має бути предметом окремого аналізу, але очевидно, що Путін готується торгуватися з майбутньою адміністрацією США, розуміючи, що рівень взаємодії між нею і партнерами по Євросоюзу буде якісно іншим», - пише для видання колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

На думку експерта, жодного реального прогресу в цій сфері найближчим часом не буде, а все, що відбувається зараз, є інформаційним шумом і імітацією, необхідною для його підтримки.

Домовленість щодо Донбасу може бути лише частиною більш широких домовленостей між США, Євросоюзом та Україною (з обов'язковою участю нашої країни в переговорах) з одного боку, і Росією - з іншого. Імовірних зрушень на цьому напрямі слід очікувати після початку нових обговорень.

«Для російського президента Донбас нічого не вартує, він торгуватиметься навколо України як такої і не тільки, а й спробує зберегти обличчя, адже виглядати слабким у «донбаському питанні» означатиме руйнування його іміджу всередині РФ», - підкреслює автор.
 

Ще на цю тему