В окупованому Криму родичі політв’язнів ініціювали флешмоб / Фото

13:00 06.11.2020

У мережі Facebook стартував флешмоб, ініційований сім’ями політичних в’язнів «красногвардійської групи» у «справі Хізб ут-Тахрір»: Рустема Емірусеінова, Арсена Абхаірова і Ескендера Абдулганієва.

Про це повідомляє «Кримська солідарність», пише QHA.

На підтримку засуджених 3 листопада в Росії фігурантів «красногвардійської групи» у «справі Хізб ут-Тахрір» люди викладають у Facebook світлини з написом «Півстоліття в’язниці на трьох».

У Південному окружному військовому суді в Ростові-на-Дону кримчанам присудили терміни від 12 до 17 років ув’язнення.

Нині ті, хто хоче висловити підтримку покараним та висловити протест проти дій окупантів, фотографуються, тримаючи в руках світлини політв’язнів з написом «Півстоліття в’язниці на трьох», — йдеться у повідомленні.

Фото викладають у соціальну мережу.

Нагадаємо, 3 листопада окупаційний суд в Ростові-на-Дону визнав винними та засудив трьох фігурантів «красногвардійської групи» у «справі Хізб ут-Тахрір» від 12 до 17 років ув’язнення.

Як повідомляли «Кримські новини», з вечора 2 листопада сотні кримських татар, які виїхали з окупованого Криму до Ростова-на-Дону на оголошення вироку фігурантам «красногвардійської групи» у «справі Хізб ут-Тахрір», блокували співробітники російської ДПС на Керченському мості. Після десятигодинного очікування люди повернулися до Криму.

31 жовтня, в окупованому Криму в селищах Октябрське та Амурське відбулися жіночі одиночні пікети. Зеліха Абхаірова, Зуре Емірусеінова і Еміне Абдулганієва вийшли з протестом проти кримінального переслідування їхніх дітей і майбутнього вироку в Ростові-на-Дону. На пікет Зуре Емірусеінової, яка встигла простояти лише кілька хвилин, приїхала поліція, після чого жінці стало зле.

14 лютого 2019 року ФСБ увірвалася з обшуками в будинки кримських татар у селищі Октябрське Красногвардійського району окупованого Криму. Після чого затримали трьох — Рустема Емірусеінова, Арсена Абхаїрова і Ескендера Абдулганієва.

Фото з сайту QHA

Ще на цю тему