Окупанти перенесли «суд» у «справі» Ільвера Аметова

17:30 30.10.2020

«Суд» у Криму переніс засідання у «справі» голови Судакського регіонального Меджлісу Ільвера Аметова, якому окупанти закидають «незаконне придбання або зберігання зброї та боєприпасів».

Як повідомляють активісти «Кримської солідарності», до «суду» не доставили речові докази.

«Причина — технічна. «Суд» відреагував на порушення закону приватною постановою на адресу органу дізнання судакського відділу «поліції». Чекатимемо до 24 листопада. «Суд» постановив, щоб докази 24 листопада були доставлені», — повідомив адвокат Олексій Ростовцев.

Як відомо, Ільвера Аметова звинувачують у частині 1 ст. 222 КК РФ (незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вогнепальної зброї, його основних частин, боєприпасів). Санкція цієї статті передбачає обмеження волі на термін до 3 років, або примусові роботи на термін до 4 років, або арешт на термін до 6 місяців, або позбавлення волі на термін до 4 років зі штрафом у розмірі до 80 тис. рублів або у розмірі заробітної плати чи іншого доходу засудженого за період до трьох місяців.

Нагадаємо, 27 вересня 2019 року російські силовики увірвалися до будинку Ільвера Аметова із обшуком. Внаслідок проведення «слідчих дій» окупанти вилучили у кримського татарина антикварні предмети, зокрема чотири штик-ножі, виготовлені у 1833–1933 роках. Юрист Ленура Енгулатова тоді заявила, що вилучена зброя є антикваріатом. Пізніше окупанти оштрафували Аметова на 300 рублів нібито за несвоєчасне подання податкової декларації.

Зазначимо, що це був не перший візит окупантів до Ільвера Аметова. 7 травня 2017 року силовики вже проводили обшук у голови Судакського регіонального Меджлісу. Окрім того, в грудні 2015 року ФСБ навідувалася до Аметова після підриву електроопор на Херсонщині.

Очільник Судакського регіонального Меджлісу кримськотатарського народу відомий у Криму не тільки як активіст, підприємець і меценат, але й як колекціонер. У своєму будинку він обладнав невеликий приватний музей, у якому зібрав предмети культури, побуту та історії кримських татар. Зокрема, у колекції є зброя. На усі експонати музею у Аметова є необхідні дозвільні документи.

Ще на цю тему