Українському військовослужбовцю Добринському продовжили арешт у Криму й додали ще одне звинувачення

15:30 30.10.2020

Джанкойський районний «суд» продовжив на два місяці арешт українському військовому Євгену Добринському, затриманому 30 травня поблизу адмінкордону анексованого Криму з Херсонською областю.

Про це Крим.Реалії повідомив адвокат Добринського Іслям Веліляєв. Він сказав, що не зміг особисто бути присутнім на засіданні, тому інтереси військовослужбовця представляв адвокат за призначенням.

«Засідання було в Джанкої, я не міг бути присутнім. Був безкоштовний адвокат. Я дав добро. На два місяці продовження», – сказав Веліляєв, але не уточнив, до якого терміну перебуватиме військовий під арештом.

За словами адвоката, ще 27 серпня Добринського на засіданні суду щодо продовження запобіжного заходу звинуватили за ще одною статтею Кримінального кодексу Росії – «контрабанда наркотиків».

«Ми не визнаємо цей факт. Вважаємо, що це (наркотики – КР) було підкинуто, але слідство стверджує зворотне», – резюмував адвокат.

Військова служба правопорядку у Збройних силах України повідомила, що 30 травня на адмінкордоні між Кримом з Херсонською областю, біля Чонгара, зник український військовослужбовець.

Пізніше в ЗСУ повідомили, що зниклий – Євген Добринський. 3 червня підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя заарештував його на місяць. Захист українського військового подав апеляційну скаргу на це рішення. Перед цим про затримання Добринського повідомила російська ФСБ.

Відносно українського військового порушено кримінальну справу «про незаконний перетин кордону Росії». Також російські силовики стверджують, що «під час огляду у нього виявили речовину, імовірно, наркотик, її відправили на експертизу».

Ще на цю тему