Окупанти не виключають, що графіки подачі води в Сімферополі можуть посилити

09:15 30.10.2020

«Глава» окупованого Криму Сергій Аксенов не виключив, що графіки подачі води в Сімферополі можуть посилити – так, обсяги можуть зменшити з тьох годин вдень і ввечері до двох.

Про це він повідомив в ефірі провладного телеканалу «Крым 24», передають Крим.Реалії.

«Практично всі підземні резерви вичерпані. Графік у цьому випадку не зміниться. Доти, поки не буде погоди, поки не будуть побудовані опріснювальні установки. Тут просто треба готуватися. Найгірший прогноз, швидше за все, – графік до кінця року залишиться в такому ж режимі, або навіть, якщо зовсім буде погано, буде посилений до двох годин ввечері і двох годин вранці», – сказав Аксенов.

Раніше він повідомив, що в Білогірському районі Криму стартувало будівництво водогону протяжністю близько 19 км для забезпечення водою Сімферополя.

Мінекономрозвитку Росії повідомило 29 жовтня, що на два тижні раніше встановленого терміну спрямувало понад 870 млн рублів «на оперативні заходи щодо забезпечення водою жителів Криму і Севастополя» з федерального бюджету.

Російський віцепрем'єр, «куратор» Криму Марат Хуснуллін стверджував раніше, що російський уряд у зв'язку з проблемами з водопостачанням на анексованому півострові розробив план із 14 заходів, які хочуть реалізовувати з 2020 до 2024 року, вартістю 48 мільярдів. Також він повідомив, що «Росгеологія» планує до кінця року пробурити на півострові 30 свердловин. При цьому 22 з них, як стверджує Хуснуллін, уже почнуть подавати воду в мережі водопостачання. Він повідомив, що за прогнозом Росгідромету на анексованому півострові в четвертому ква

Ще на цю тему