У Греції військовий корабель зіткнувся з торговим судном

08:42 28.10.2020

У Греції військовий корабель Kallisto (M63) зіткнувся з торговим судном Maersk Launceston, внаслідок чого двоє військових моряків було поранено.

Про це повідомляє грецьке видання Kathimerini, передає Український мілітарний портал.

У результаті зіткнення у корпусі грецького морського тральщика утворилась пробоїна.

Зараз триває операція з порятунку та відбуксирування морського тральщику Kallisto (M63)

Сталось це сьогодні вранці поблизу грецького порту Пірей. На борту морського тральщику Kallisto (M63) перебувало 27 членів екіпажу, двоє з яких отримали легі поранення.

У Греції військовий корабель зіткнувся з торговим судном. Операція з порятунку Kallisto (M63) Фото: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Зараз вони евакуйовані патрульним катером Берегової охорони Греції до материку, звідки їх каретами швидкої допомоги доставили до шпиталю в Афінах. Решта 25 членів екіпажу були евакуйовані на інший корабель військово-морських сил Греції.

Поки триває розслідування, контейнеровозу Maersk Launceston заборонили подальших рух.

Морський тральщик Kallisto (M63) Фото: ВМС Греції


Морський тральщик Kallisto (M63) типа Hunt було побудовано у Великій Британії компанією Vosper Thornycroft у 1986 році як HMS Berkeley (M40). В 2000 році його було продано Греції де він отримав сучасну назву, ще один однотипний корабель HMS Bicester (M36) місцеві військово-морські сили отримали у 2001 році та дали йому назву Europa (M64).

Як і Kallisto (M63) його було побудовано компанією Vosper Thornycroft, а введено до бойового складу британського флоту у 1988 році.

Окрім Vosper Thornycroft 750-тонні тральщики будувалися підприємством Yarrow Shipbuilders Limited.

Ще два тральщики типу Hunt – M53 Skalvis (екс-HMS Cottesmore) та M54 Kuršis (екс-HMS Dulverton) було продано Литві у 2013 році.

Зараз у балтійській країні йде обговорення щодо купівлі третього мінного тральщику цього типу для національних військово-морських сил.

Ще на цю тему