Апеляцію на продовження арешту кримчанину Яцкіну в Москві розглянуть 10 листопада

14:30 23.10.2020

Адвокат Микола Полозов повідомив, що призначена дата розгляду апеляційної скарги на продовження арешту кримчанину Івану Яцкіну.

«Перший апеляційний суд загальної юрисдикції призначив дату і час розгляду апеляційної скарги захисту на постанову Московського міського суду щодо українського політв'язня Івана Яцкіна про продовження йому терміну тримання під вартою. Судове засідання апеляційної інстанції відбудеться 10 листопада об 11:00», – написав Полозов у Facebook, повідомляють Крим.Реалії.

Раніше суддя Мосміськсуду Олег Музиченко продовжив запобіжний захід кримчанину Івану Яцкіну ще на два місяці. За клопотанням слідчого ФСБ, суд постановив, що Яцкін перебуватиме в СІЗО «Лефортово» до 16 грудня 2020 року.

Уродженець села Войкове Первомайського району Криму Іван Яцкін був затриманий 16 жовтня 2019 року в Криму. Про це стало відомо в грудні.

Микола Полозов повідомляв, що після арешту Яцкіна перевезли з Криму до Москви. За його словами, російські силовики чинили на кримчанина «сильний психологічний тиск».

В СБУ повідомили, що Іван Яцкін не співпрацював зі Службою безпеки України.

Російська ФСБ планує восени закінчити слідство у справі кримчанина.

Ще на цю тему