Компанія Baykar збільшила дальність зв’язку БАК Bayraktar TB2

14:44 22.10.2020

Дальність управління Bayraktar TB2 зросла до 300 км.

Як стало відомо з джерел Defense Express, турецька компанія Baykar нещодавно провела модернізацію системи зв'язку безпілотного авіаційного комплексу Bayraktar TB2.

Якщо раніше максимальна дальність передачі даних з наземного пункту управління до борту, який перебуває в повітрі, становила 150 км, то зараз цей показник збільшений до 300 км без застосування додаткових антен чи ретрансляторів. Оновлення БАК може бути легко встановлене як на нові, так і раніше поставлені безпілотні апарати.

Дальність зв'язку Bayraktar TB2 зросла зі 150 до 300 км

Відомо, що Bayraktar TB2 - це оперативно-тактичний, багатоцільовий безпілотний літальний комплекс, який може проводити розвідку на значному віддалені від станції управління, відстежувати та самостійно знищувати цілі.

Bayraktar TB2 має максимальну злітну масу у 560 кг, корисне навантаження – у 55 кг, тривалість польоту – 24 години. Максимальна дальність польоту Bayraktar TB2 у програмованому режимі становить 4000 км. При цьому контрольована дальність TB2 при використанні додаткових наземних станцій може сягати 1000 км.

Bayraktar TB2 інтенсивно застосовується під час бойових дій в Сирії та Лівії. А війна між Вірменією та Азербайджаном, стала черговим епізодом бойового застосування даного турецького безпілотника.

Bayraktar TB2 від турецької компанії Baykar


Україна придбала 6 безпілотних апаратів Bayraktar TB2 у турецької компанії Baykar у 2019 році. Не виключається, що оновлення, розроблене Baykar, що стосується збільшення дальності зв’язку апарату з наземним пунктом управління без використання додаткових наземних станцій управління, буде запропоновано закордонним споживачам даної військової техніки.

Ще на цю тему