Держдеп США: мілітаризація Росією окупованого Криму загрожує спільній безпеці

19:15 20.10.2020

Сполучені Штати заявляють, що мілітаризація Росією окупованого Криму загрожує безпеці не тільки України, а й інших країн.

Як повідомляє Європейська правда, про це написала в Twitter речниця Держдепу США Морган Ортагус.

«Окупація Росією і мілітаризація українського півострова Крим загрожує нашій спільній безпеці. Крим - це Україна. Ми закликаємо Росію негайно припинити призовну кампанію і повернути повний контроль над півостровом Україні», – написала Ортагус.

Глава МЗС Дмитро Кулеба раніше заявив, що незаконний призов Росії в Криму є воєнним злочином і прямо заборонений міжнародним гуманітарним правом.

В Євросоюзі вважають примусовий призов Росії в окупованому Криму частиною зусиль РФ з підриву суверенітету України, що порушує міжнародне право. 

Нагадаємо, 1 жовтня Європейський Союз розширив санкції проти учасників будівництва Керченського мосту, внісши у «чорний список» двох фізичних осіб і чотири компанії.

У ЄС пояснили, що двох росіян та компанії внесли до «чорного списку» через їх роль в розробці, будівництві або використанні залізничної інфраструктури між Росією і Кримом.

Слід зазначити, що у 2018 році Євросоюз офіційно запровадив санкції щодо шести російських компаній, які брали участь у будівництві Керченського мосту.

Пізніше до санкцій приєдналися Велика Британія і Швейцарія.

Ще на цю тему