Росія відреагувала на санкції Швейцарії за Керченський міст

12:15 20.10.2020

Посольство Росії в Швейцарії вказало на «водну блокаду» Криму, реагуючи на запровадження Швейцарською Конфедерацією індивідуальних санкцій через будівництво Керченського мосту.

«На тлі приєднання Швейцарії до нелегітимного санкційного тиску за будівництво кримського мосту хотіли б звернути увагу наших швейцарських партнерів на слова міністра Лаврова (глава МЗС Росії Сергій Лавров – КР) про неприпустимість водної блокади Криму з боку України, що є нехтуванням гуманітарного права», – йдеться у Twitter-повідомленні російського посольства, передають Крим.Реалії.

Посол України у США Володимир Єльченко назвав «маразмом» цю заяву російського посольства.

«Маразм заяв міцнішає, а партнерів залишається все менше», – написав у Twitter Єльченко.

Минулого тижня Швейцарія запровадила санкції проти громадян і компаній, пов'язаних з будівництвом Керченського мосту. До цього аналогічні санкції запровадили ЄС і Велика Британія.

19 жовтня глава МЗС Росії Сергій Лавров повідомив, що на переговорах з генеральним секретарем Ради Європи Марією Пейчинович-Бурич обговорив ситуацію з водопостачанням анексованого Криму. Він вказав на «неприйнятність ситуації, що складається навколо водної блокади Криму в порушення всіх можливих конвенцій».

Моніторингова місія ООН в Україні наполягає на тому, що з урахуванням анексії Кримського півострова, «Росія несе основну відповідальність за забезпечення доступу до води захищеним особам у Криму».​

Ще на цю тему