Україна спростить процедуру отримання паспорта для кримчан — Ташева

19:15 16.10.2020

Для жителів окупованого Криму спростять процедуру отримання українських документів. Для отримання українського біометричного паспорта кримчанам необхідно буде приїхати на материкову Україну лише один раз.

Про це повідомила заступник постійного представника президента України в АР Крим Таміла Ташева в ефірі телеканалу «Дом», передає ATR.

За її словами, наразі Постійне представництво президента України в АР Крим спільно з іншими міністерствами працює над цим питанням.

«Наприклад, для того, щоб отримати український паспорт, зокрема біометричний, вклеїти фотографію тощо, необхідно кілька разів приїжджати з Криму на підконтрольну Україні територію. Ми хочемо, щоб певні етапи подачі документів можна було перевести в онлайн. А потім для того, щоб ідентифікувати себе, поставити відбиток пальця для біометричного паспорта, людині необхідно буде приїхати сюди, на підконтрольну частину», — заявила вона.

Як відомо, у разі необхідності отримання паспорту України мешканці окупованого Криму мають звернутися до найближчого центру обслуговування громадян «Паспортний сервіс» або підрозділу міграційної служби.

Найближча область, що межує з тимчасово окупованим півостровом, — це Херсонщина.

Наразі процедура отримання українських документів ускладнена значними часовими та фінансовими витратами, оскільки потребує виїзду на підконтрольну частину України та знаходження на ній по декілька днів. На сьогоднішній день кримчанам доводиться приїжджати на Херсонщину щонайменше двічі: під час подання документів, вдруге — коли отримуєш готовий паспорт.

За необхідності надання додаткових документів та підтверджень таких виїздів може бути більше.

Ще на цю тему