Дефіцит води: в Криму міняють труби, бурять свердловини і ставлять потужні насоси

14:30 16.10.2020

«Міністр» ЖКГ «уряду» окупованого Криму Дмитро Черняєв повідомив, що на півострові тривають заходи для подолання вододефіциту – підприємство «Вода Криму» відновлює водовід від насосної станції «Веселе» до «радгоспу Дзержинського».

«Фахівці підприємства перекладают 800 метрів зношених труб. У планах спільно з ГУП «Чорноморнафтогаз» найближчим часом замінити ще 4 кілометри водоводу. На насосній станції «Веселе» готуються до встановлення більш потужного насоса. Разом з ГУП РК «Кримгеологія» пробурені й незабаром будуть облаштовані ще чотири свердловини біля Вілінського водоводу», – написав Черняєв у Facebook, передають Крим.Реалії.

За його інформацією, введення в систему трубопроводу дозволить подавати до 70 тисяч кубометрів води в північно-східну частину Сімферополя, а нові свердловини збільшать подачу води на Міжгірський гідровузол на 10 тисяч кубометрів на добу.

З 7 вересня в Сімферополі, Бахчисараї та Сімферопольському районах через посуху й обміління водойм запровадили третій, найжорсткіший етап обмежень подачі води. 

Ще на цю тему