Євродепутати написали «лист солідарності» чотирьом кримчанам, яких тримають у російських в'язницях

14:02 16.10.2020

Депутати Європейського парламенту написали «лист солідарності» чотирьом кримчанам, яких тримають у російських СІЗО та колонії.

Про це у Facebook повідомила член Європарламенту від Чехії, представниця «Чеської піратської партії» Маркета Грегорова, передають Крим.Реалії.

Листи відправили засудженим російськими судами лівому активісту з Євпаторії Євгену Каракашеву і жителю Джанкоя Сергію Філатову, якого звинуватили в діяльності релігійної організації «Свідки Єгови». Також євродепутати написали заарештованим у сімферопольській «справі Хізб ут-Тахрір» громадянським журналістам Осману Арифмеметову і Ремзі Бекірову.

«Зараз світ вирішує інші проблеми, але ми не повинні забувати, що Росія все ще окупує Крим і тримає в тюрмах незручних опонентів. Разом з іншими депутатами Європарламенту ми вирішили підписати «лист солідарності», який спрямований на їхню моральну підтримку», – повідомила євродепутат у Facebook.

Грегорова закликала передплатників написати листи кримчанам, яких тримають у російських в'язницях і білоруським опозиціонерам, які перебувають в ув'язненні. Вона опублікувала поштові адреси чотирьох кримчан, які перебувають в ув'язненні.

Ще на цю тему