Азербайджан заявив про звільнення майже пів сотні сіл у Карабасі

Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявляє, що збройні сили його країни взяли під контроль понад 40 населених пунктів у Нагірному Карабасі.

Про це він заявив в інтерв'ю турецькому телеканалу NTV, повідомляє Главком.

«Наразі звільнено понад 40 населених пунктів, сіл і міст і незабаром будуть чергові хороші новини. Зазначу, що ми і в північному, і південному, і в східному напрямках тримаємо під контролем стратегічні висоти», – сказав Алієв.

Так, за його словами, в ході операції в північному і південному напрямках було звільнено місто Джабраїл з прилеглими селами і населеними пунктами.

«У той же час ми звільнили багато сіл Фізулінського району. Упевнений, що незабаром ми почуємо новини про звільнення міста Фізулі», – зазначив Алієв.

Пізніше Алієв повідомив, що армія Азербайджану звільнила ще шість населених пунктів: селище Ариш Фізулінського району, село Дошулу Джабраїльского району, села Едіше, Дюдюкчю, Еділлі, Чірагуз Ходжавендського району.

Він також заявив, що Азербайджан продовжить просування в Карабасі, поки вірменська сторона не буде дотримуватися режиму припинення вогню, заявив Алієв.

Як повідомлялося, сьогодні, 15 жовтня, Нагірний Карабах запровадив обмеження на вільне пересування людей і машин.

 

Ще на цю тему