Адвокат Полозов захищатиме Ленура Іслямова в російському суді

10:01 16.10.2020

Адвокат Микола Полозов буде захисником власника кримськотатарського телеканалу ATR Ленура Іслямова, кримінальну справу проти якого розглядає російський Верховний суд Криму.

Про це Полозов повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Від сьогодні я взяв на себе захист Ленура Іслямова у кримінальній справі, порушеній проти нього російською владою в окупованому Криму. І, відповідно, увійшов у справу як захисник. Кримінальна справа зараз перебуває у провадженні Верховного суду Криму на стадії судового розгляду», – написав Полозов.

Захисник висловив думку, що «ні для кого не секрет, що домогтися справедливості в політично мотивованих справах, поготів в окупованому Криму вкрай важко».

«Втім, кримінальне провадження в російській юрисдикції необхідно розглядати як важливий підготовчий етап, спрямований на збір необхідної інформації та фіксацію всіх порушень, які можуть бути допущені слідчими, прокурорами та судом», – зазначив адвокат.

За словами Полозова, «основна битва за справедливість у таких справах розгортається в міжнародних інстанціях, на них і тримаємо курс».

Раніше повідомлялося, що російський суд у Криму почав розглядати по суті кримінальну справу проти власника кримськотатарського телеканалу ATR і одного з активних учасників громадянської блокади Криму в 2015 році Ленура Іслямова. 25 травня 2020 року йому висунули звинувачення за трьома статтями Кримінального кодексу Росії – «створення незаконного збройного формування, підготовка і здійснення диверсій», а також за статтею про «публічні заклики до порушення територіальної цілісності Росії».

Іслямов сказав, що не має наміру особисто брати участь у судових засіданнях підконтрольного Росії Верховного суду Криму. Він назвав «судилищем» російський процес проти себе в Криму.

Кримінальну справу проти Ленура Іслямова російська ФСБ порушила в жовтні 2015 року та оголосила його у федеральний розшук.

У грудні 2015 року підконтрольний Росії суд у Криму заарештував майно Іслямова на півострові. 21 грудня Наталя Поклонська, яка тоді була російським прокурором Криму, повідомила, що Іслямову висунули заочне звинувачення в диверсії. Сам Іслямов назвав усі ці рішення нелегітимними.

Ще на цю тему